Ervaringen

Eczeem kan een hardnekkig en vervelende kwaal zijn. Toch is er veel aan te doen met geduld en volharding en de juiste middelen wordt er toch resultaat geboekt. Het lichaam lost het uiteindelijk zelf op en bouwt tegelijkertijd aan een gezonde constitutie.

Najeeb 19 september 2019

Najeeb 8 oktober 2020

Eus  61 

Mijn bevindingen met homeopatische middelen: Ik had last van mijn knieën, waarvoor homeopatische middelen voorgeschreven kreeg. Binnen 1 week waren mijn klachten nagenoeg weg.

Ik had kiespijn maar het bleken mijn neusholtes te zijn. Binnen 1 1/2 week waren mijn klachten verminderd, en nu na 3 weken helemaal.

Door een val van de trap was ik op mijn stuitje gevallen en ik had een flinke kneuzing, iedereen zei daar heb je weken last van! Maar door gebruik van de middelen was de pijn ook binnen zeer korte tijd verdwenen en kan ik weer gewoon aan het werk. 

Ik heb er baat bij en mocht het zo zijn dat er in de toekomst reden is om homeopatische middelen te gebruiken dan zal ik mij zeker weer tot Marlies wenden. Met vriendelijke groet, Eus Z. 

Marloes 20 jaar.

"Ik ben Marloes en ik ben 20 jaar. Als baby had ik al last van eczeem op de ‘gewone’ plekken. Dit ging over, maar sinds een aantal jaar geleden is dit teruggekomen en dit keer alleen op mijn handen. Ik had hier veel last van en het kwam steeds weer terug. Zodoende ben ik een aantal keer bij de huisarts geweest en ook een aantal keer bij een dermatoloog. Ik heb voor mijn klachten veel verschillende hormoonzalven gebruikt, maar geen van allen hielp. De klachten kwamen altijd weer terug.
Hierna heb ik mij verdiept in eczeem en wat hier voor zou kunnen helpen. Uiteindelijk kwam ik uit bij homeopathie. Ik wist hier al wel iets van af en ik dacht: ‘Waarom probeer ik dit niet gewoon?’
Ik ben gaan zoeken naar een homeopaat in de buurt en zodoende kwam ik uit bij Marlies. 
Bij de eerste afspraak heeft Marlies mij meteen duidelijk gemaakt dat mijn klachten niet meteen zouden oplossen, maar dat dit lang kan duren. Ik vond dit erg fijn.
Een dag na de afspraak kon ik de middelen die ik moest gaan gebruiken ophalen en kreeg hier een duidelijke mondelinge en schriftelijke uitleg bij. Ik ben meteen hier mee begonnen.
Na de eerste week werden mijn klachten erger en heb toen contact opgenomen met Marlies. Zij heeft meteen het gebruik van de middelen aangepast en verteld dat ik haar altijd een berichtje mocht sturen als het niet beter werd na een aantal dagen. Ook wilde ze graag foto’s zodat ze de plekken op mijn handen steeds kon vergelijken met elkaar.
Ik gebruik de middelen nu bijna 4 maanden en ik begin nu duidelijk verschil te merken. Mijn handen zijn een stuk rustiger en de plekken zijn een stuk minder geworden. Hier ben ik echt al heel blij mee! Ik ben nu nog steeds onder behandeling.

Ik vind het erg fijn dat ik Marlies altijd een berichtje kan sturen als ik vragen heb. Zij helpt me dan ook meteen en begeleidt mij hierin goed en op een manier die ik erg fijn vind".  

Ingrid 47 jaar.

 
"Ik ben bij homeopathie terechtgekomen omdat ik een aantal chronische ziekten/verstoringen heb, waaronder fybromyalgie. Wat ik mis in de reguliere zorg is het kijken naar alle klachten van de patiënt, naar persoonlijkheid en levensomstandigheden. Ik heb bijvoorbeeld veel zware pijnstillers gebruikt en daar wilde ik graag van af, zeker vanwege de nare bijwerkingen die deze pijnstillers hebben. De homeopatische middelen hebben geen nare bijwerkingen
Ik ben momenteel nog in behandeling, omdat mijn aandoeningen chronisch van aard zijn. De homeopathie heeft tot nu al een belangrijke bijdrage geleverd met betrekking tot mijn pijn- en vermoeidheidsklachten in positieve zin. Ik ben dus volop bezig om er nog meer uit de behandelingen te halen in positieve zin. Ik heb daar vertrouwen in en ik ben mij er van bewust dat ik het ook de tijd en de kans moet geven. Met de vooruitgang tot nu toe is het mij zeker waard"!

 

Thea 55 jaar.

"Ik ben geen zweverig type, niet iemand die in homeopathie “gelooft”. Als ik hoofdpijn heb neem ik een paracetamol, als het erger is ga ik naar de huisarts. Op een dag val ik van een trapje en bezeer mijn enkel en vingers behoorlijk, ik moet naar de dokter om mijn vingers te laten hechten, maar aan mijn enkel kunnen ze niks zien en ze doen daar dus ook niks aan. Als ik de volgende dag weer aan het werk ga kom ik op krukken. mijn enkel is dik, er is verder inderdaad niet veel aan te zien, maar er op staan of lopen gaat niet. Ik kom Marlies tegen op de gang en die drukt me een flesje in de hand: “elke 10 minuten snuiven” zegt ze. Ja hoor, natuurlijk, dat gaat echt niet helpen denk ik, maar ik bedank haar vriendelijk en doe wat ze zegt (zo ben ik dan ook wel weer). Aan het eind van de dag loop ik met de krukken onder mijn arm naar buiten en ik heb ze niet meer nodig gehad.
Ik stuur mijn dochter naar Marlies. Mijn dochter is 19 jaar, heeft onverklaarbare pijnen en is gediagnostiseerd met Fybromyalgie. Ze slikt zware medicatie, die helpt niet voldoende tegen de pijn en ze wordt er ook suf van. Maar iets anders is er niet. Ze gaat bij Marlies in behandeling. Het duurt een half jaar voordat ze de medicatie die ze had niet meer hoeft te nemen, ze voelt zich nu een stuk beter en dat zonder zware medicijnen. Ze is niet meer zo suf en heeft meer energie.
Ik heb al jaren last van mijn maag en daar komen ook nog eens overgangsklachten bij. Ik zit daardoor niet lekker in mijn vel. Ik ga eerst naar de huisarts, ik onderga alle onderzoeken voor de maag in het ziekenhuis: met een slang naar binnen, echo’s maken, ontlasting- en urineonderzoek, bloedonderzoek. De overgangsklachten moet ik maar mee leren leven, dat hoort erbij.
In het ziekenhuis kunnen ze niks vinden wat mijn maagklachten kan verklaren en ik ga naar huis met maagbeschermers. Ik lees in diverse onderzoeken dat maagbeschermers niet best zijn en laat ze op een gegeven moment staan, maar het is niet te doen. Ik heb maagpijn, zuurbranden, ik eet niet meer want dat doet pijn, ik laat van alles staan waar ik misschien last van kan krijgen.

Dus: weer naar Marlies. Ze waarschuwt me: je hebt al lang last van je klachten dus het gaat ook lang duren voordat het over is. Na een lang gesprek waarin Marlies me het hemd van het lijf vraagt begin ik met de eerste serie flesjes en binnen een paar weken heb ik geen maagbeschermers meer nodig. Niet dat alles over is maar er is een stuk verlichting merkbaar. Maar we gaan verder want ook de overgangsklachten spelen mee en worden aangepakt. Zo gaan we stukje bij beetje, met heel veel praten en proberen steeds verder de goede kant op. Het mooie is dat je bij homeopathie merkt dat alles met elkaar in verband staat. Je krijgt meer begrip voor je lichaam en geest en daardoor hou je meer rekening met jezelf. Ik zit daardoor beter in mijn vel en mijn maagpijn is nu beter onder controle, helaas nog niet helemaal over maar dat gaat zeker lukken".