Leefstijl- en orthomoleculaire voedingsadviezen voor meer energie en een gezond lichaamsgewicht

Voeding speelt een hele grote rol in onze gezondheid. Het hedendaagse voedingspatroon is niet meer afgestemd op de werkelijke behoeften die ons lichaam heeft. Ons lichaam is nog ingesteld op hoe onze voorouders in de oertijd aten.  Dus niet op regelmatige tijden, geen pakjes en zakjes of frisdranken kant en klaar in de kast. Als we erover nadenken kennen we allemaal wel mensen die met gezondheidsproblemen kampen en sommige gebruiken zelfs medicijnen of hebben ieder dieet wat op de markt is geprobeerd en nog steeds zonder blijvend resultaat. Maar hoe dan wel? 

Ons lichaam is bijna nog net zo gebouwd als in de oertijd. Alleen onze voorouders hadden geen supermarkt om de hoek geen, auto's met boodschappenkratjes geen winkelwagentjes om vol te laden. Onze oer voorouders moesten uren lopen en jagen voordat ze te eten hadden en moesten dan nog eens hard werken om dieren te slachten en te villen en te bereiden op een open vuur. Dit kostte veel werk en energie. 

Tegenwoordig trekken we gewoon de ijskast open en daar ligt onze voeding kant en klaar. We hoeven ook niet meer uren te lopen of zwaar werk te doen voordat we kunnen eten en als we geen zin hebben om te koken bellen we eten dat opgewarmd in de magnetron thuis wordt bezorgd. Het is gemakkelijk en comfortabel maar heeft grote gevolgen voor onze gezondheid. Denk aan alle welvaartsziekten die we heden ten dage ervaren. Om er een paar te noemen: chronische stress!, maagzuurreflux, fibromyalgie, diabetes type 2, aambeien, osteoporose, gaatjes in onze tanden en kiezen, depressie, coronaire hartziekten, weinig energie, slaapstoornissen, enzovoorts.

De lijst is nog veel langer. 

Waar ons lichaam heel blij van wordt is ongemanipuleerde voeding biologisch dynamisch verbouwde groenten en fruit. Fris helder water, schone producten. De evolutie van ons lichaam gaat maar langzaam en kan de snelheid van ontwikkelingen van de laatste 200 jaar niet bijhouden. Ons lichaam bevindt zich nog in de oertijd maar onze geest al lang niet meer. Dit zorgt voor problemen met ons lichaam. Veel kinderen en volwassen kampen met overgewicht en welvaartsziekten die voor een groot deel ook te verminderen en op te lossen zijn met goede voeding naast een homeopatische behandeling maakt uw lichaam sterk en weerbaar. 

 

Wilt u hier nu meer over weten en hoe u dat kunt veranderen? Neem dan contact op via het contactformulier