Meten is weten = investeren in je toekomstige gezondheid en hoe versterk ik mijn immuunsysteem.

Als je echt wilt weten hoe een aantal zaken ervoor staan wat betreft je gezondheid is een omega 3 meting een heel goed idee. Weinig mensen hebben een gezonde omega 3 – omega 6 verhouding in hun bloed. Omega 6 is verantwoordelijk voor veel pijnklachten. Omega 6 is zeer rijk vertegenwoordigd in ons huidige voedingspatroon (bijvoorbeeld zonnebloemolie, raapzaadolie en alle andere plantaardige oliën, behalve olijfolie) en omega 6 staat erom bekend dat het “ontstekingen” aanzet of te wel voedt. Omega 3 zet ontstekingen “uit”. Omega 3 zit in vette vis, zoals makreel, haring, zalm en dan het liefst de wilde variant wordt veel te weinig gegeten om de omega 6 in onze voeding te compenseren. Daarom is het voor bijna iedereen noodzakelijk om omega 3 aan te vullen.

Waarom is omega 3 belangrijk? Omega 3 is een belangrijk voor het soepel en doorlaatbaar maken van de celmembranen van al uw cellen maar en voor bloedcellen is het helemaal belangrijk dat ze soepel en buigzaam zijn, deze moeten immers de kleinste microvaatjes voorzien van bloed en doordoor zuurstof en stugge cellen kunnen zich maar moeilijk door die kleine microvaatjes heen bewegen. Omega 6 maakt bloedcellen stug en ontstekingsgevoelig. Het bloedvatenstelsel heeft bij elkaar opgeteld wel een lengte van 80.000 km. dus hoe belangrijk is het om te zorgen dat de bloedvaten goed worden voorzien van zuurstof. En hoe logisch is het als de cellen niet goed voorzien kunnen worden van zuurstof het energiepeil omlaag gaat en vage klachten en pijntjes of erger hun intrede doen.

Wetenschappelijke bewezen claims van omega 3 zijn:

  • Verlaagt bloedlipiden (vetten) en bloeddruk
  • Verlaagt het risico op hart- en vaatziekten
  • Zorgt voor elasticiteit van de bloedvaten
  • Heel belangrijk voor het goed functioneren van de hersenen
  • Draagt bij aan meer rust en geeft verlichting van depressie
  • Gaat ontstekingen tegen in hersencellen en bloedvaten
  • niet de minst belangrijke: maakt het celmembraan zachter en flexibeler en draagt zo bij aan zuurstoftransport door heel het lichaam.

 

Omega 3/Omega 6 verhouding testen:

Maar om precies te weten hoe de situatie er voor staat is het goed om een eenvoudige thuisbloedtest te doen. Dat kan ook bij mij in de praktijk, de test wordt dan meteen opgestuurd en na drie tot vier weken volgt de uitslag. Een te lage omega 3 index verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Een te hoog omega 6 gehalte in uw bloed is vaak verantwoordelijk voor het feit dat uw immuunsysteem constant aanstaat. Wat vermoeidheidsklachten en pijn en gebrek aan energie in de hand werkt. Om het omega 3 gehalte in uw bloed vervolgens op peil te krijgen is het noodzakelijk om minstens zes maanden uw lichaam te voorzien van de juiste omega 3 olie. Bloedcellen hebben een cyclus van 120 dagen. Na die 120 dagen doet u een nieuwe omega3ratiotest en worden de resultaten vergeleken. De resultaten zullen u verbazen. De resultaten zullen al eerder duidelijk worden door het afnemen van bepaalde klachten maar zullen worden bevestigd door een tweede meting.

Om zeker te zijn van de beste kwaliteit van omega 3 werk ik met de producten van Eqology. Dit is vloeibare omega 3 gemengd met de beste Virgin olijfolie om oxidatie tegen te gaan. Het is vloeibaar omdat er op deze manier de juiste hoeveelheid olie ingenomen kan worden die niet haalbaar is met capsules tenminste als je geen 10 capsules wilt slikken. Deze omega 3 wordt op verantwoorde en duurzame wijze gevangen en geproduceerd met praktisch geen afval. Voor de mensen die geen dierlijke producten willen eten is er een plantaardige variant gemaakt van algen.

Voor meer informatie en advies op maat voor een goed werkend immuunsysteem kun je contact opnemen via het contactformulier van deze website of gewoon bellen naar: 06-21562633

Ik verkoop producten van Bonusan en Vitals omdat ik achter deze in Nederland geproduceerde producten van hoge kwaliteit sta. Deze producten zijn goed opneembaar voor het lichaam en van de juiste grondstoffen gemaakt. De prijs betaalt zich terug in kwaliteit.

Bovendien kan ik je adviseren welke producten het beste bij je zouden passen en waarom je ze wel of niet nodig hebt.

Bonusan kan ik met 10% korting aanbieden. Als je geïnteresseerd bent  kan je mij een mailtje sturen en kan ik je doorlinken zodat je zelf kan bestellen. Als je supplementen besteld op Vitals.nl dan kan je 15% korting krijgen op alles wat je besteld door de kortingscode Iedereen Vitaal te gebruiken, bij het afrekenen. Bij bestellingen vanaf € 40,= is verzending gratig. Bij bestelling van 3 of meer producten loopt de korting op tot 35%. De kortingscode kan iedere keer dat je besteld gebruikt worden.