Zwangerschap en bevalling

Echo ja of nee?

Zwangerschap is een ideale tijd om moeder en kind homeopatisch te behandelen. Homeopatische middelen kunnen helpen het lichaam van de moeder in optimale conditie te brengen, zonder bijwerkingen of na-effecten. Hier door kan  de bevalling of de bevruchting zo ongecompliceerd en natuurlijk mogelijk verlopen en kunnen ingrepen als tangverlossingen en vacuüm extracties tot een minimum beperkt blijven. Ook tijdens en  direct na de bevalling en tijdens de kraamperiode kunnen de mild werkende LM-potenties moeder en kind helpen om deze tijd zo prettig en gezond mogelijk door te komen. Door toenemende kennis aangaande hormoongebruik en de gevolgen daarvan op het vrouwelijk lichaam en de toekomstige baby kunnen klachten hieraan gerelateerd steeds beter behandeld worden.

Tijdens zwangerschap kunnen deze middelen bijvoorbeeld ondersteunen bij langdurige misselijkheid, bekkenklachten, angst voor de bevalling en andere al dan niet met de zwangerschap samenhangende symptomen. In de periode na de bevalling kun je heel goed ondersteund worden door homeopatische middelen bij klachten als langzaam herstel, borstontstekingen, depressies, het niet op gang kome van borstvoeding, sterke emoties, gevolgen van een keizersnee of een zware bevalling, bekkeninstabiliteit en nog veel meer.

Niets is leuker dan een echofoto van je baby in je buik, het maakt het echt en nog meer werkelijkheid en het kan heel geruststellend werken. Een echo kan soms nodig en nuttig zijn. Te veel echo’s zijn echter niet zo onschuldig als ze lijken. Voor de ene baby is een echo al te veel een andere kan er rustig drie hebben en daar merk je niks aan. Maar zijn er echt geen gevolgen voor de baby? Ouders die met kleine baby’s met klachten een homeopaat bezoeken blijken vaak (veel) echo’s gehad te hebben. Ouders denken dat het geen kwaad kan en zien alleen de leuke, nuttige, kanten van een echo.

Wat doet een echo in je buik en met je baby?

Het apparaat dat gebruikt wordt zendt hoogfrequente geluidsgolven naar je baby, het lichaam weerkaatst het geluid, zodat via de ontvanger op je buik, het geluid in beeld vertaald wordt op het beeldscherm van de verloskundige of gynaecoloog. De gynaecoloog of de verloskundige beoordeelt de echo of alles goed is met de baby en of de baby goed groeit, of het een jongetje of een meisje wordt. Ook driedimensionale beelden zijn mogelijk en zijn heerlijk om naar te kijken, je te verheugen en aan iedereen te laten zien, de zgn. pret-echo’s.

Alleen niemand staat erbij stil wat het hoogfrequente geluid met het gehoor doet van je kindje. Dit hele harde geluid wordt hoe dan ook ontvangen door je baby of hij/zij dit wil of niet, het gehoor is nog in ontwikkeling en kan niet goed omgaan met het hoge geluid dat de echo voortbrengt.  

Wat merk je van die echo’s bij de baby na de bevalling?

Baby’s die vaak aan echo’s onderhevig zijn geweest kunnen meer dan normaal huilen, (huilbaby’s), onrustig zijn, een verstoord slaap- waakritme hebben, zich overstrekken, schrikachtig zijn en van het minste geluidje wakker worden, superalert zijn en wat dacht je van de iatrogene schade, d.w.z. de straling van het echoapparaat en de straling van de i-phone van mams.

Deze klachten kan je voorkomen door zo min mogelijk echo’s te laten maken, zeker geen pretecho’s en alleen de puur noodzakelijke echo’s en als je dan een echo laat maken, het juiste homeopathische middel erbij gebruiken om zo de schade te beperken of te voorkomen.

De klachten die baby’s vertonen van echo’s lijken op die van baby’s die geboren zijn met behulp van een oxytocine*-infuus, ook deze baby’s kunnen overgevoelig reageren en de roze wolk bij de moeder is soms ver te zoeken. Gelukkig is hier homeopatisch veel aan te doen, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Homeopathie tijdens de zwangerschap voorkomt vaak dat deze ingrepen nodig zijn en laat de bevalling “normaal” en natuurlijk verlopen.

Een “normale” baby slaapt het grootste gedeelte van de dag wordt op gezette tijden wakker voor zijn of haar voeding en de broodnodige knuffels verder niet. Een baby is gewend aan geluiden in de buik van de moeder, stemmen, het geluid van de stofzuiger, de deurbel, muziek, etc. etc. Het hoeft niet muisstil te zijn, geluiden betekenen immers ook veiligheid, want er zijn mensen in de buurt, stemmen,  maar een baby met echo-schade of oxytocine schade kan daar allemaal niet tegen en reageert hierop door veel te huilen en zichtbaar zich niet prettig voelen.

*Oxytocine wordt gebruikt om een bevalling in te leiden of om zwakke weeën te versterken.

Synthetische hormonen

Het vrouwelijk lichaam is meer en meer gemanipuleerd sinds de jaren 60. De pil is en blijft een synthetische ingreep in het vrouwelijk hormoonstelsel.  De pil is synthetisch bereid en is daarom moeilijk biologisch af te breken en heeft daar door invloed op het vrouwelijk lichaam en het functioneren van haar hormonale stelsel. Hoe zorgvuldig “natuurlijk” na gemaakt toch hebben synthetische hormonen een ontregelende invloed op het lichaam. Als je de pil gebruikt worden een aantal functies op non-actief gezet en weet het lichaam na verloop van tijd  niet meer hoe het ook al weer moest….  Ook de makkelijk verkrijgbare morning-afterpil en de prikpil doen geen goed aan het de hormoonhuishouding van jonge meisjes en vrouwen. Op  korte termijn zijn dit goede oplossingen voor een bestaand lastige situatie, op de lange termijn echter kunnen problemen ontstaan met vruchtbaarheid, met bevallen, in de overgang enzovoorts.

De bijwerking van de pil is dat vrouwen vaker trombose en/of embolie hebben. Door de pil wordt de vagina meer gevoelig voor o.a. candida, waar dan ook weer een "makkelijke" pil voor uitgevonden is die je zo even kan halen bij de drogist. Op deze manier raakt ons lichaam steeds meer de weg kwijt en wordt het steeds moeilijker om de natuur haar eigen evenwicht te laten vinden.

Sinds de pil is er een enorme toename van postnatale depressies, bekkeninstabiliteit en diabetes. Schildklierproblemen nemen hand over hand toe, en iedereen vindt dat maar normaal. Maar het is niet normaal we zijn er gewoon aan gewend geraakt en weten niet beter. Zwanger worden kan ook een probleem worden door het vele hormoongebruik. 

Ook de zo op het oog onschuldig lijkende weeenstimulerende infusen die tijdens een ziekenhuisbevalling bijna protocolair worden toegediend kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor moeder en kind. Daarover wordt steeds meer bekend. Een greep uit de symptomen zijn: superalerte baby's, die alleen maar aan de borst in slaap kunnen vallen, een  (huil)baby die vaak bij het minste of geringte een schrikreactie vertoont, zijn armpjes in de lucht gooit en overstrekt. Een baby die  overgevoelig voor allerlei indrukken is. 

De kersverse moeder heeft een vervreemd gevoel van zichzelf, de roze wolk is ver te zoeken, de nieuwe moeder vindt het moeilijk om een band aan te gaan met de baby. De zin in sex die compleet verdwijnt en ook niet terugkomt.  Borstvoeding die moeilijk of niet op gang komt. Dit kunnen allemaal tekenen zijn dat de synthestische oxytocine die toegediend is tijdens de bevalling, en daarna, denk aan het prikje in je been om de nageboorte sneller te laten komen, een enorme hormonale disbalans heeft veroorzaakt of heeft verergerd. 

Homeopathie kan helpen om de zwangerschap "normaal" zoals het hoort te laten verlopen. Zodat er niet of nauwelijks medische ingrepen nodig zijn om een kind geboren te laten worden en, heel belangrijk, gevolgd kan worden door een fijne kraamtijd! 

Voor meer informatie zie het contactformulier of maak telefonisch een afspraak.