Zwangerschap en bevalling

Zwangerschap is een ideale tijd om moeder en kind homeopatisch te behandelen. Homeopatische middelen kunnen helpen het lichaam van de moeder in optimale conditie te brengen, zonder bijwerkingen of na-effecten. Hier door kan  de bevalling of de bevruchting zo ongecompliceerd en natuurlijk mogelijk verlopen en kunnen ingrepen als tangverlossingen en vacuüm extracties tot een minimum beperkt blijven. Ook tijdens en  direct na de bevalling en tijdens de kraamperiode kunnen de mild werkende LM-potenties moeder en kind helpen om deze tijd zo prettig en gezond mogelijk door te komen. Door toenemende kennis aangaande hormoongebruik en de gevolgen daarvan op het vrouwelijk lichaam en de toekomstige baby kunnen klachten hieraan gerelateerd steeds beter behandeld worden.

Tijdens zwangerschap kunnen deze middelen bijvoorbeeld ondersteunen bij langdurige misselijkheid, bekkenklachten, angst voor de bevalling en andere al dan niet met de zwangerschap samenhangende symptomen. In de periode na de bevalling kun je heel goed ondersteund worden door homeopatische middelen bij klachten als langzaam herstel, borstontstekingen, depressies, het niet op gang kome van borstvoeding, sterke emoties, gevolgen van een keizersnee of een zware bevalling, bekkeninstabiliteit en nog veel meer.

Synthetische hormonen

Het vrouwelijk lichaam is meer en meer gemanipuleerd sinds de jaren 60. De pil is en blijft een synthetische ingreep in het vrouwelijk hormoonstelsel.  De pil is synthetisch bereid en is daarom moeilijk biologisch af te breken en heeft daar door invloed op het vrouwelijk lichaam en het functioneren van haar hormonale stelsel. Hoe zorgvuldig “natuurlijk” na gemaakt toch hebben synthetische hormonen een ontregelende invloed op het lichaam. Als je de pil gebruikt worden een aantal functies op non-actief gezet en weet het lichaam na verloop van tijd  niet meer hoe het ook al weer moest….  Ook de makkelijk verkrijgbare morning-afterpil en de prikpil doen geen goed aan het de hormoonhuishouding van jonge meisjes en vrouwen. Op  korte termijn zijn dit goede oplossingen voor een bestaand lastige situatie, op de lange termijn echter kunnen problemen ontstaan met vruchtbaarheid, met bevallen, in de overgang enzovoorts.

De bijwerking van de pil is dat vrouwen vaker trombose en/of embolie hebben. Door de pil wordt de vagina meer gevoelig voor o.a. candida, waar dan ook weer een "makkelijke" pil voor uitgevonden is die je zo even kan halen bij de drogist. Op deze manier raakt ons lichaam steeds meer de weg kwijt en wordt het steeds moeilijker om de natuur haar eigen evenwicht te laten vinden.

Sinds de pil is er een enorme toename van postnatale depressies, bekkeninstabiliteit en diabetes. Schildklierproblemen nemen hand over hand toe, en iedereen vindt dat maar normaal. Maar het is niet normaal we zijn er gewoon aan gewend geraakt en weten niet beter. Zwanger worden kan ook een probleem worden door het vele hormoongebruik. 

Ook de zo op het oog onschuldig lijkende weeenstimulerende infusen die tijdens een ziekenhuisbevalling bijna protocolair worden toegediend kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor moeder en kind. Daarover wordt steeds meer bekend. Een greep uit de symptomen zijn: superalerte baby's, die alleen maar aan de borst in slaap kunnen vallen, een  (huil)baby die vaak bij het minste of geringte een schrikreactie vertoont, zijn armpjes in de lucht gooit en overstrekt. Een baby die  overgevoelig voor allerlei indrukken is. 

De kersverse moeder heeft een vervreemd gevoel van zichzelf, de roze wolk is ver te zoeken, de nieuwe moeder vindt het moeilijk om een band aan te gaan met de baby. De zin in sex die compleet verdwijnt en ook niet terugkomt.  Borstvoeding die moeilijk of niet op gang komt. Dit kunnen allemaal tekenen zijn dat de synthestische oxytocine die toegediend is tijdens de bevalling, en daarna, denk aan het prikje in je been om de nageboorte sneller te laten komen, een enorme hormonale disbalans heeft veroorzaakt of heeft verergerd. 

Homeopathie kan helpen om de zwangerschap "normaal" zoals het hoort te laten verlopen. Zodat er niet of nauwelijks medische ingrepen nodig zijn om een kind geboren te laten worden en, heel belangrijk, gevolgd kan worden door een fijne kraamtijd! 

Voor meer informatie zie het contactformulier of maak telefonisch een afspraak.