Hahnemann drukte het 200 jaar geleden in zijn Organon der geneeskunst als volgt uit:

“Als de mens gezond is, dan heerst de spirituele levenskracht, die als Dynamis, het stoffelijk lichaam (het organisme) doet leven, onbeperkt. Ze houdt al zijn delen in een bewonderens-waardige harmonische, levende werking die zich uit in voelen en handelen, zo dat de met verstand toegeruste psyche  (ziel) zich vrij van dit levende gezonde instrument kan bedienen, voor de hogere doelen van ons bestaan”.

Als deze krachten niet tot uiting kunnen komen ontstaan er klachten, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Wat is homeopathie?

Homeopathie is een geneeswijze die de hele mens behandelt, niet alleen het zichtbare probleem zoals bijvoorbeeld eczeem,  maar homeopathie gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht, waar is het begonnen, hoe is het ontstaan, welke rol speelt de erfelijkheid, hebben bijvoorbeeld meer familieleden met het hetzelfde ziektebeeld te kampen.

Deze klachten komen niet uit de lucht vallen, ze ontwikkelen zich zonder dat u het merkt. Deze klachten zijn niet alleen het resultaat van wat er in uw leven is gebeurd maar bepalen vaak ook voor een groot deel het leven dat u leidt. Een ziekte kan zich openbaren naar aanleiding van een nare gebeurtenis in het leven, zoals een scheiding een ongeluk, ontslag of een  sterfgeval.  Het lijkt alsof deze ziekten spontaan  zijn ontstaan maar vaak sluimeren ze al in de constitutie en bij zo'n cruciale gebeurtenis komen ze aan de oppervlakte en wordt u ziek.

Zelfs ziekten in het voorgeslacht (erfelijkheid) hebben invloed op uw gezondheid van vandaag. Net zoals  medicijngebruik, vaccinaties en ook niet goed door gemaakte kinderziekten een belangrijke rol spelen in het proces van ziek worden.

Het woord "patiënt" betekent o.a. in het Engels "geduld". Chronische ziekten ontstaan niet van de ene op de andere dag en hebben dan ook wat langer nodig om te genezen dan plotseling, acuut ontstane ziekten. Deze kunnen even snel als ze opgekomen zijn weer overgaan, met de juiste behandeling.

Wanneer u last heeft van klachten dan betekent dat uw  afweersysteem of zelfgenezend vermogen het moeilijk vindt om goed te reageren, de juiste homeopathische middelen helpen om juist dit zelf herstellend vermogen van de mens sterker en weerbaarder te maken. De algehele gezondheid verbetert en wordt robuuster.

Wat doet dan de klassieke homeopathie?  Homeopathie verhoogt uw weerstand, verbetert uw kwaliteit van leven, neutraliseert uw erfelijke belasting versterkt uw vitaliteit en ondersteunt u in uw persoonlijke ontwikkeling.

Homeopathie maakt  vrij van lichamelijke en geestelijke belemmeringen, gezondheid ontwikkelt zich in de plaats van klachten.

 

 

kijk ook op www.klassiekehomeopathie.nl

www.vereniginghomeopathie.nl/wetenschap/overzicht

www.justonedropfilm.com